Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie is een volksgeneeskunde die eeuwen geleden toegepast werd in landen zoals Egypte, India en China. Men wist toen al dat massage van de voeten een positieve uitwerking had op de gezondheid. De reflexpunten en –zones corresponderen met weefsels en organen in het lichaam.
Alles van het lichaam is op de voetzool terug te vinden. Door middel van (drukpunt) massage bevorderen we de doorbloeding. Hierdoor vindt er een betere toevoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen plaats. Ook verbetert de lymfe- en energiedoorstroming. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam, wat iédereen bezit, wordt gestimuleerd. Het lichaam streeft altijd naar balans!

Voetreflexmassage is een ondersteunende natuurgeneeskunde die samen met de reguliere geneeskunde ingezet kan worden. Komt u bij de reguliere arts maar steeds niet verder dan kán voetreflexmassage een nieuwe ingang zijn tot vermindering van uw klachten. Door het lichamelijk contact en de aandacht voor de persoon in z’n geheel is de behandeling bijzonder ontspannend en helend. 

Voor wie: 

Voor iedereen die regelmatig wil ontspannen, klachten geen kans geeft en vitaal wil blijven. Voor mensen met chronische en acute klachten, lichamelijke- en psychisch- of emotionele klachten. De klachten kunnen met behulp van voetreflexmassage positief beïnvloed worden, verminderen en zelfs verdwijnen. Soms kan er eerst een verheviging van de klacht op treden, vervolgens zal er doorgaans sprake zijn van verbetering. Bij deze klachten kan voetreflexmassage een waardevolle bijdrage leveren: